68-åringen som inte har slutat jobba

Ingemar Carlsson har arbetat som snickare sedan han var 20 år gammal. Det var år 1971 han började, och idag, 48 år senare så jobbar han fortfarande som snickare. Trots att han för mer än tre år sedan skulle gått i pension.

Det är en hel del som har förändrats under Ingemars tid inom branschen. Både på gott och ont.

  I dagens läge kan det ibland bli mycket inhyrt folk och då hinner man inte bli ett lika sammansvetsat gäng som man var förr. Fast nu har Erlandsson börjat jobba med att anställa egen personal igen vilket jag tycker höjer trivseln.

Trivsel och arbetskollegor är just det som får Ingemar att inte vilja gå i pension. Några av hans kollegor som han jobbar ihop med idag har han arbetat med i två decennier. 

Arbetsmiljö är en viktig fråga för Ingemar. Förutom arbetet som snickare är han också facklig förtroendeman. Han representerar sina arbetskompisar och fungerar som en mellanhand mellan facket och de anställda.

Även om Ingemar skulle blivit pensionär för ett antal år sedan så är det inget som är säkerställt i hans planer än. Han trivs med vad han gör och med var han är och han har inga kroppsliga problem. En stor anledning varför kroppen är i så bra skick är att Ingemar motionerar mycket. Han håller på med både löpning och skidåkning och han har till och med några Vasalopp samt många marathon på nacken.